Itàlia
Internacional 23/12/2010

Un grup anarquista reivindica els atacs a les ambaixades de Roma

La reivindicació dels paquets bomba que han explotat a les ambaixades de Suïssa i Xile ha arribat a les 10 de la nit. La Federació Anarquista Informal se n'ha fet responsable. La nota del grup d'extrema esquerra s'ha trobat al costat d'un dels ferits, segons ha informat la premsa italiana, sense donar-ne més detalls

Agències
1 min
Policies italians a les portes de l'ambaixada de Suïssa. Foto: EFE/GUIDO MONTANI

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } La nota, ara en mans del cos d'operacions especials de la policia italiana DIGOS, diu: “Hem decidit fer sentir de nou la nostra veu amb paraules i amb fets. Destruïm el sistema de dominació. Visca la FAI, visca l'anarquia. Federació Anarquista Informal cèl·lula revolucionaris Lambros Fountas”. El vincle amb els 14 paquets bomba enviats des de Grècia, la primera setmana de novembre, és clar, ja que Lambros Fountas era un anarquista grec mort en mans de la policia a Atenes el març passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia italiana ha estat revisant durant tot el dia totes les ambaixades de Roma després que dues persones han resultat ferides per dues explosions, una a l'ambaixada suïssa i l'altra a la xilena. L'alcalde de Roma ho ha considerat la pitjor “onada de terrorisme” patida per la ciutat.

El cap de la policia italiana Francesco Tagliente ha explicat que s'ha estat treballant amb un dispositiu d'experts en explosius per evitar que cap paquet fos manipulat per persones innocents.

La policia ha explicat que el ferit de l'ambaixada suïssa ha estat traslladat a l'hospital central de Roma i que ha patit ferides de gravetat després d'obrir el paquet bomba. L'ambaixada no ha estat evacuada.

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'explosió a l'ambaixada de Xile s'ha produït a la tarda, hores després del primer incident. La víctima era un treballador de la sala de correus que ha resultat ferit a la cara i a les mans.

stats