Internacional 29/11/2012

Un tribunal rus declara "extremista" el vídeo de les Pussy Riot

Un grup d'experts ha elaborat un informe en què afirmen que "han trobat crides a la rebel·lió i la desobediència civil, així com a l'organització de disturbis massius"

Efe
1 min

MoscouAquest dijous un tribunal de Moscou ha declarat "extremista" el vídeo de la pregària contra el president rus, Vladímir Putin, fet pel grup de punk Pussy Riot a la principal catedral ortodoxa del país, i això implica que es bloquejarà l'accés a les pàgines web que el continguin en tot el territori rus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els materials del vídeo contenen trets extremistes. En particular, declaracions i acusacions que humilien diferents grups socials per motius religiosos", ha assenyalat la jutge en referència a un informe elaborat per un grup d'experts.

Segons aquesta anàlisi, en el vídeo "s'han trobat crides a la rebel·lió i la desobediència civil, així com a l'organització de disturbis massius".

A l'agost, les tres components del grup Pussy Riot van ser condemnades a dos anys de presó després de ser declarades culpables de "gamberrisme motivat per odi religiós" per haver escenificat una pregària política a la catedral de Moscou. Més tard, després d'examinar un recurs, el Tribunal Municipal de Moscou va decidir confirmar la sentència contra Nadezhda Tolokónnikova i Maria Aliójina, i va deixar en llibertat Iekaterina Samutxevitx.

Després de l'escenificació a la catedral, les Pussy Riot van difondre a internet un vídeo amb una cançó que deia "Mare de Déu, fes fora Putin", i criticava l'Església ortodoxa per demanar el vot per al líder rus abans de les eleccions presidencials el març d'aquest any.

stats