Publicitat
Publicitat

TURQUIA

Investidura d'Erdogan

Boicot al Parlament turc de l'oposició i els kurds

Els dos grups rebutgen la inhabilitació de vuit diputats seus empresonats i provoquen una crisi institucional sense precedents

El principal partit opositor i els nacionalistes kurds han obstruït la sessió d'investigura parlamentària com a protesta per les resolucions judicials que inhabiliten vuit dels seus candidats empresonats.

L'hemicicle s'ha presentat semibuit avui durant l'acte de constitució de la Gran Assamblea Nacional de Turquia, a Ankara. Des que es va fundar la república encara mai havia passat.

El boicot l'ha perpetrat el principal partit de l'oposició, el Partit Republicà del Poble (CHP), i el pro kurd Partit Pau i Democràcia (BDP), i respon a la sentència de la Junta Electoral Suprema que inhabilitat vuit dels seus diputats, encara empresonats, escollits durant les eleccions del 12 de juny.

Els grups han dit que no ocuparan l'escó fins que els seus companys també ho puguin fer. El reelegit primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha estat investit, però veu que haurà de tindrà difícil tirar endavant la reforma constitucional que ha promès.

Etiquetes

Més continguts de