REGNE UNIT
Internacional 11/02/2011

El jutge ajorna l'última vista per a l'extradició del fundador de Wikileaks a Suècia

A la tercera sessió, la defensa de Julian Assange acusa el primer ministre suec de perjudicar el seu client a l'hora d'obtenir un judici just en unes declaracions

Agències
1 min
Julian Assange arriba als jutjats de Belmarsh.

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } El jutge que ha de determinar l'extradició del fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha ajornat la vista d'avui al 24 de febrer. Es tracta de la tercera i última sessió del procés per extradir a Suècia Assange perquè l'interroguin per quatre càrrecs d'agressió sexual que presumptament va cometre l'agost de l'any passat. El jutge Howard Riddle ha assegurat que necessita temps per deliberar sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } A la vista que s'ha fet avui al tribunal de Belmarsh, un dels advocats de Julian Assange ha acusat el primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt, de perjudicar el fundador de Wikileaks a l'hora d'obtenir un judici just. L'advocat Geoffrey Robertson considera que els comentaris de Reinfeldt sobre Assange l'han convertit en “l'enemic públic número u” a Suècia. Dimarts passat, el primer ministre suec va rebutjar les crítiques al sistema judicial suec que es van fer durant la segona vista, i va afegir que les imputacions contra Assange eren “molt serioses”.

L'advocat defensor també ha demanat un ajornament de la vista per presentar proves d'aquest perjudici. Una petició que ha concedit el jutge Howard Riddle, després d'anunciar que la vista es reprendrà el 24 de febrer. El fundador de Wikileaks, Julian Assange, va ser detingut el desembre passat a Londres després d'una ordre d'extradició de les autoritats sueques.

stats