Internacional 04/05/2013

Almenys un mort i 17 ferits en l'accident d'un tren de mercaderies a Bèlgica

La víctima i els ferits són veïns del lloc on el tren, que transportava substàncies químiques inflamables, ha descarrilat i explotat

Efe
2 min

Brussel·lesAlmenys una persona ha mort i 17 n'han resultat ferides aquest dissabte a Bèlgica en l'explosió de diversos vagons d'un tren de mercaderies que transportava substàncies químiques inflamables. L'explosió ha tingut lloc després que el tren descarrilés a prop de la localitat de Schellebelle i ha deixat un clima de confusió: l'últim balanç de víctimes contrasta amb l'anterior, que parlava de dos morts i 14 ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La víctima i els ferits són veïns que es trobaven a les proximitats de la línia ferroviària on el comboi va descarrilar, però la ministra belga de l'Interior, Joëlle Milquet, ha precisat a la cadena de televisió RTL que encara està per determinar "si hi ha un vincle entre la d'una persona i l'accident del tren", per la qual cosa s'ha obert una investigació. L'accident ha motivat l'evacuació d'unes 300 persones entre les localitats de Schellebelle i Wetteren, que encara no han pogut tornar a casa.

El tren procedia d'Holanda i es dirigia cap al port belga de Gant. En total, dels tretze vagons del tren n'han descarrilat 8; d'aquests, 3 s'han incendiat. S'especula amb la possibilitat que l'accident hagi estat provocat per un error en el canvi d'agulles. De moment, es descarta un error del maquinista.

Moments després de l'accident, que ha provocat un incendi "espectacular, visible a diversos quilòmetres de distància", s'ha procedit a l'evacuació de les víctimes i els veïns del poble. Els bombers van advertir que en les tasques d'extinció de l'incendi podien alliberar vapors tòxics, pel que van demanar als veïns en un radi de mig quilòmetre del lloc del sinistre romandre a casa amb les finestres tancades, per precaució.

Cinc persones que van dir sentir-se malament després de l'accident van ser traslladades a hospitals, on s'estudiarà qualsevol possible relació amb l'incendi del tren. Tot i que els vagons incendiats contenen acrilonitril, una substància tòxica, i que d'ells escapen vapors de cianur, els bombers han assegurat que "no hi ha riscos per a la salut pública". S'han previst equips "anticianur" en cas que alguna persona donés mostres d'intoxicació, però els serveis d'emergències consideren que la gran massa de fum originada en l'incendi "no és perillosa per a la població".

De moment, les proves realitzades a l'aire de la zona descarten contaminació per substàncies tòxiques, però les autoritats han aconsellat igualment als veïns apagar els sistemes de ventilació i evitar consumir, de manera preventiva, aigua de pous.

stats