Kosovo
Internacional 13/12/2010

Les acusacions d'irregularitats retarden el resultat electoral

Les impugnacions dels partits de l'oposició kosovar i les sospites d'irregularitats a favor de l'oficialista Partit Democràtic (PDK) del primer ministre Hashim Thaçi retarden avui els resultats oficials de les primeres eleccions legislatives a Kosovo des de la independència de Sèrbia el 2008

Agències
1 min
Celebració a Pristina de la victoria del Partit Democratic de Kosovo

Pristila p { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Thaçi, del PDK, va proclamar-se ahir "clar vencedor" dels comicis després que un sondeig a peu d'urna el situés com la força més votada amb prop del 31% dels suports, per davant de la Lliga Democràtica (LDK), amb el 25%.

El lideratge del PDK ha estat confirmat per l'ONG Democràcia en Acció, que assegura que després de l'escrutini de la meitat dels vots, el PDK en té el 30,6%, enfront del 26,2% del LDK. Aquesta ONG treballa amb dades no oficials i té un l'accés parcial i limitat al recompte de vots i, de totes maneres, també ha denunciat manipulació i irregularitats en els comicis. Tots els partits de l'oposició han rebutjat les dades del primer sondeig i han presentat impugnacions per irregularitats, cosa que amb seguretat retardarà els resultats oficials que en principi s'esperaven avui.

"Els vots sospitosos de les localitats de Gllogovc i Skenderaj tenen segrestades les eleccions", es llegeix avui a tota pàgina al diari més important de Kosovo, Koha Ditore. "Si aquestes irregularitats es demostren, llavors tot el procés serà molt disputat", afirma el diari.

La Comissió Electoral Central anunciarà avui quan serà la seva pròxima conferència de premsa, encara que ahir a la nit el seu president, Valdete Daka, va indicat que considerava "un èxit el procés de votació". A Pristina es van produir ahir a la nit escenes de tensió entre els seguidors de l'LDK i els del PDK que van sortir a celebrar els resultats, i va ser la intervenció de la policia el que va evitar els enfrontaments.

stats