Internacional 04/09/2012

Els aldarulls a Belfast han deixat més de 60 policies ferits des de dissabte

Les baralles entre catòlics i protestants al nord de la ciutat es giren contra els agents que intenten separar els dos bàndols

Ara
1 min

BarcelonaDurant les últimes setmanes hi ha hagut enfrontaments entre catòlics i protestants a la ciutat de Belfast, a Irlanda del Nord. Els enfrontaments han sigut especialment violents durant el cap de setmana passat, quan la violència s'ha girat contra la policia que intentava separar els dos grups. Més de 60 agents han resultat ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant els últims dies, la policia ha sigut atacada amb pedres, ampolles, coets i explosius casolans, rodejada pels dos grups rivals, que dilluns van estavellar una furgoneta contra la línia d'agents. La policia s'ha defensat amb canons d'aigua a pressió i aquest dilluns ha començat a utilitzar projectils no letals, com les bales de goma.

L'estiu augmenta les tensions

Les disputes entre republicans catòlics, majoritàriament partidaris que Irlanda del Nord deixi de ser part del Regne Unit, i protestants, principalment unionistes, acostumen a ressorgir durant els mesos d'estiu, quan grups de protestants fan desfilades que són vistes com una provocació pels catòlics nacionalistes.

Membres dels dos col·lectius enfrontats s'acusen mútuament de provocar la violència de forma premeditada, mentre que dirigents dels cossos de policia defensen la feina dels seus agents assegurant que els joves violents han “intentat assassinar-los”.

stats