Internacional 08/10/2012

Els nou avaladors d'Assange hauran de pagar més de 100.000 euros

Aquests diners servien d'aval al fundador de Wikileaks abans que aquest es refugiés a l'ambaixada de l'Equador i violés les condicions de la seva llibertat condicional

Ara
1 min
Julian Assange / AFP

BarcelonaLes nou persones que van avalar Julian Assange hauran de pagar més de 100.000 euros entre tots, després que el fundador del portal Wikileaks violés les condicions de la seva llibertat condicional en refugiar-se a l'ambaixada equatoriana a Londres, segons ha decretat el jutge britànic Howard Riddle. D'acord amb el magistrat, els avaladors hauran de pagar abans del 6 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge havia de pronunciar-se sobre els diners que els nou amics i simpatitzants d'Assange havien dipositat com a aval abans que aquest es refugiés a l'ambaixada equatoriana el passat 19 de juny. Aquests esperaven recuperar els 156.800 euros que havien dipositat com a fiança d'Assange però ara la justícia exigeix que es faci efectiu un pagament de 115.490 euros, ja que el fundador de Wikileaks s'ha saltat les condicions de la seva llibertat condicional.

Assange es va refugiar a l'ambaixada d'Equador a la capital britànica al juny per evitar la seva deportació a Suècia, on se'l vol interrogar pels presumptes delictes sexuals que ell nega.

Un dels nou avaladors amic d'Assange, que el va acollir a casa durant el procés d'extradició, va dir al tribunal que tots estaven convençuts d'haver fet el correcte, cosa que el jutge va reconèixer en donar a conèixer el seu veredicte.

stats