MÓN
Internacional 05/11/2011

Milers d'italians es manifesten contra Berlusconi: "Al restaurant hi vaig... però a rentar plats!"

El primer ministre va dir a la cimera del G-20 que a Itàlia no hi ha crisi perquè els restaurants estan plens. La marxa l'ha convocat el Partit Demòcrata

Efe
2 min
Manifestació a Roma

RomaDesenes de milers d'italians han participat aquest dissabte a Roma en la concentració convocada per l'opositor Partit Demòcrata (PD) per demanar la dimissió del president del govern, Silvio Berlusconi, i començar així a "reconstruir" el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Partit Demòcrata fa mesos que demana a Berlusconi que dimiteixi perquè considera que no té la majoria i que és incapaç de treure el país de l'estancament, tesi que aquest diumenge ha reiterat en un acte massiu a la Plaça de Sant Joan del Laterà.

Sota el lema: "Reconstrucció, en nom del poble italià", desenes de milers d'italians procedents d'arreu del país han arribat a Roma per participar en la concentració en la qual s'han eliminat tots els referents als partits polítics per privilegiar els colors vermell, verd i blanc de la bandera d'Itàlia.

A la concentració també hi han participat els partits opositors Itàlia dels Valors (IDV), Sinistra, Ecologia i Llibertat (SEL) i el major sindicat del país CGIL.

A la plaça sobretot es va sentir la indignació dels italians per la declaració de Berlusconi a la cimera del G-20, quan va dir que a Itàlia no hi ha crisi perquè "els restaurants estan plens, és difícil aconseguir un lloc als avions i els hotels estan complets durant els dies festius".

"Vergonya" i "Vés a casa", van ser els principals crits dels manifestants quan els organitzadors van emetre en una de les pantalles gegants aquestes declaració de Berlusconi.

"Al restaurant, hi vaig, sí, però per rentar els plats", es llegia en una de les pancartes exhibides durant l'acte, en què predominaven les que es convidava a Berlusconi a "anar-se'n a casa".

Berlusconi s'enfronta aquesta setmana vinent a una moció de confiança al Parlament per les mesures d'austeritat presentades a Brussel·les. L'FMI i la UE també van anunciar aquest divendres que supervisaran les finances italianes.

stats