Atemptat
Internacional 30/12/2010

Una bomba esclata a Atenes sense causar víctimes

L'atemptat ha tingut lloc a primera hora del matí davant d'un jutjat. Un avís a un diari ha permès desallotjar l'edifici a temps

Efe
1 min

AtenesUna explosió de gran intensitat ha sacsejat aquest matí la seu dels tribunals de justícia d'afers administratius a Atenes i ha ocasionat importants danys materials. Tot i així, segons la policia, no s'ha de lamentar cap víctima. Segons les primeres informacions del canal estatal grec NET, es tractaria probablement d'una moto bomba, que es trobava estacionada davant del tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atemptat ha tingut lloc al voltant de les 8.20, hora local (7.20 a Catalunya). Una trucada telefònica al diari Elefterotipia, d'Atenes, 40 minuts abans de l'explosió, ha donat instruccions específiques sobre el lloc on es trobava la moto i sobre el seu número de matrícula, fet que ha permès evacuar l'edifici abans que l'artefacte esclatés.

Com a mínim deu vehicles aparcats a la zona han patit danys importants, i alguns s'han incendiat. L'edifici dels jutjats, situat a una zona molt freqüentada dels afores d'Atenes, al carrer Luisis Riankur, també s'ha vist molt afectat, especialment la façana, i s'han trencat els vidres de totes les plantes.

El passat mes de novembre, diverses ambaixades d'Atenes i polítics europeus van rebre paquets bomba, en una acció atribuïda a l'organització radical grega Conspiració de Nuclis de Foc. Es van enviar fins a 14 d'aquests artefactes, i un va ferir lleument una persona.

stats