Publicitat
Publicitat

El govern britànic investigarà a fons la suposada corrupció policial

La ministra d'interior ha comparegut després de les dimissions de dos alts comandaments d'Scotland Yard

La ministra britànica de l'Interior, Theresa May, s'ha mostrat avui decidida a investigar a fons la suposada corrupció policial en el cas de les escoltes il·legals que va comportar el tancament del "News of the World". La ministra ha demanat a un organisme dependent del seu departament que investigui les sospites de corrupció policial i abús de poder en les relacions dels agents amb els mitjans.

La policia britànica està sent molt pressionada per aquesta crisi de les escoltes il·legals del "News of the World" perquè, a més de tancar la investigació de les escoltes il·legals, se sap que diversos agents van acceptar durant anys suborns del tabloide a canvi d'informació.
Theresa Mai ha parlat després de la renúncia de dos alts comandaments d'Scotland Yard. La ministra ha destacat la tasca policial del comissari en cap, Paul Stephenson, i del subcomissari, John Yates, i ha destacat que milers d'agents serveixen cada dia al públic britànic amb un treball "vital".
"En nom d'aquests milers de policies i personal, a més de pel públic que serveixen, hem d'arribar fins al fons d'aquestes sospites" per garantir la "integritat" del cos policial, ha dit.

"Per desgràcia, aquestes acusacions no són l'únic exemple recent de suposada corrupció i nepotisme en la policia", ha afegit. A més, May ha anunciat una investigació sobre les relacions de la Policia Metropolitana amb els mitjans, per tal de garantir en el futur "màxima transparència".

Més continguts de