Internacional 17/07/2013

El terrorista Carlos, testimoni del casament de dos assassins convictes

Un dels nuvis compleix condemna per haver matat i esquarterat un home. L'altre és un assassí en sèrie

Efe
1 min

ParísEl terrorista veneçolà Ilich Ramírez Sánchez, 'Carlos', autoproclamat "revolucionari de professió" i condemnat a cadena perpètua a França per la mort de desenes de persones –segons ell n'ha matat 1.500, 80 de les quals amb les seves pròpies mans–, va ser testimoni dimarts del casament de dos convictes que van celebrar el seu matrimoni davant l'alcalde de Poissy, localitat propera a París on hi ha la presó en què tots tres compleixen condemna. Els nuvis eren Alfredo Stranieri, un assassí en sèrie de 56 anys que compleix condemna a cadena perpètua per haver matat quatre persones, i Germain Gaiffe, de 45 anys i condemnat a 30 anys de presó per haver matat i esquarterat un home.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'altre testimoni del casament era el popular humorista Dieudonné, que va conèixer els contraents quan participava en un taller d'escriptura de cançons organitzat a la presó.

L'alcalde de Poissy, el socialista Frédérik Bernard, ha precisat en un comunicat que el matrimoni havia estat autoritzat per un jutge. Els responsables de la presó no han volgut fer comentaris sobre la cerimònia. Michèle de Vaucouleurs, regidor a l'Ajuntament de Poissy, ha explicat al canal FranceTV Info que l'alcalde Bernard és conegut pel seu suport a la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe, que ha aixecat una enorme polseguera a França, i que "acostuma a desplaçar-se a la presó per celebrar casaments".

Es dóna la circumstància que els contraents són coneguts per haver reivindicat per correu el 2011 la paternitat de la filla de l'exministra de Justícia Rachida Dati, una acció per la qual van ser condemnats a quatre mesos de presó.

stats