Internacional 26/05/2011

Ratko Mladic. La trajectòria d'un criminal de guerra: dates, mapes, fotos

Una línia del temps detalla els punts clau de la vida de l'exgeneral

Redacció
1 min
Cronograma de la vida de Mladic

BarcelonaUna línia del temps mostra els principals esdeveniments de la vida de l'exgeneral Ratko Mladic. En aquest enllaç s'hi pot veure el seu currículum distribuït en nou moments claus. La cronologia, creada per Elizabeth Pfotzer a dipity.com, agafa des del seu naixement a Kalinovik l'any 1942 fins a la seva detenció aquest dijous, puntualitzant que era un dels homes més buscats del món. En clicar cada punt s'amplia en detall la informació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquesta pàgina dinàmica, s'explica que el juliol de 1965 va fer el servei militar, que a partir del 1991 va agafar el comandament de l'exèrcit serbi, L'any 1995 va ser un dels punts claus -en negatiu- de la seva vida en perpetrar la matança d'Srebrenica, una massacre en la qual va liquidar més 8.000 homes i nens. Aquell mateix any se'n va anar a Belgrad, protegit per Slovodan Milosevic. Aquest individu va entrar a la presó l'any 2001.

El penúltim episodi que contempla aquesta línia del temps data de l'any passat, quan la seva família va demanar iniciar un procés legal per declarar-lo mort després de set anys en què els seus familiars no hi havien establert cap contacte.

stats