Internacional 12/08/2011

Una família podria ser desnonada després que el seu fill participés als disturbis de Londres

El districte de Wandsworth, al sud de la capital, notifica als llogaters que els retirarà l'habitatge de protecció oficial

Acn
2 min
La policia entra a un 'council flat' o pis de protecció oficial de Londres per arrestar una de les persones que hi viu, que hauria participat en els disturbis

LondresUna família que viu en un pis de protecció oficial de Londres pot quedar-se al carrer perquè el seu fill va participar en els disturbis al barri de Clapham Junction, al sud de la capital. El districte de Wandsworth, on viu la família, així ho ha notificat aquest divendres als llogaters. En un comunicat, el districte ha explicat que ja ha enviat la primera notificació de desnonament. "A Wandsworth estem decidits a prendre les accions més fortes possibles contra qualsevol llogater o membre de la família responsable del comportament xocant comès a residències i negocis a principis de setmana", ha dit el representant del districte, Ravi Govindia. La decisió final serà d'un jutge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquests llogaters de Wandsworth seran els primers a Anglaterra a fer front a un desnonament del seu pis de protecció oficial per culpa dels disturbis. "Aquest districte farà tot el possible per garantir que els responsables paguin un preu apropiat per la seva conducta. En última instància, això pot comportar que se'ls faci fora de casa seva", ha assegurat Govindia en un comunicat.

De fet, el districte "continuarà treballant amb els tribunals per establir les identitats d'altres llogaters o membres de les cases de protecció oficial" que puguin haver participat en els disturbis de Londres. "La majoria dels residents a les nostres residències de protecció oficial són ciutadans que compleixen amb la llei", ha dit Govindia, que tot i això ha afegit que cal "enviar una forta senyal que aquest tipus de violència no es tolerarà".

Els districtes tenen la potestat d'expulsar els llogaters, segons assegura el comunicat, ja que d'acord amb el contracte "tots els llogaters i els membres de la llar i visitants tenen prohibides certes activitats criminals i antisocials". "Quan et mudes a una propietat oficial has d'acceptar complir amb unes condicions. Si trenques les condicions, t'enfrontes al risc de perdre casa teva", ha dit Govindia. "Als nostres recintes de protecció oficial no hi ha espai per gent que comet crims violents, que no demostra cap consideració pels seus veïns i que intimida, amenaça o causa disturbis als altres", ha conclòs.

El cas de Wandsworth és el primer a Anglaterra que implica que una família es pugui quedar sense casa pel comportament violent del seu fill durant els disturbis. El primer ministre David Cameron ja va prometre mà dura amb els responsables dels aldarulls, molts dels quals viuen en pisos de protecció oficial a barris humils o pel centre de la ciutat, segons demostren les imatges que la policia ha difós dels darrers arrestos porta per porta. Amb tot, diversos agents socials tenen dubtes sobre les conseqüències d'aquests desnonaments, que poden comportar una major marginalitat i exclusió a aquestes famílies.

stats