REGNE UNIT
Internacional 17/08/2011

Quatre anys de presó per incitar la violència a través de Facebook

Un tribunal anglès ha condemnat a dos homes de 30 i 33 anys per esperonar els aldarulls a través de les xarxes socials

Efe
1 min

LondresEl tribunal de la ciutat britànica de Chester (al nord-est d'Anglaterra) ha condemnat a dos homes de 30 i 33 anys a quatre anys de presó cadascun per incitar a la violència a través de Facebook durant els últims disturbis al Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La condemna recau sobre els joves perquè han utilitzat la xarxa social per incitar altres persones a formar part d'actes vandàlics, ha informat la cadena britànica BBC.

A més a més, a Manchester, el Tribunal de la Corona –la més alta instància per temes criminals de primera instància l Regne Unit– ha declarat culpables a tres nois de 18, 26 i 31 anys per diversos robatoris.

El govern de David Cameron està fent complir les promeses de jutjar a tots els causants dels aldarulls i els tribunals continuen treballant nonstop.

El jove de 26 anys ha estat condemnat a 18 mesos de presó per possessió de béns robats, després que trobar-li al seu cotxe una televisió de 37 polzades que havia agafat d'un establiment.

El de 18, que compta amb diversos antecedents, ha admès haver robat en un supermercat de la cadena Sainsbury durant els disturbis, i ha estat sentenciat a dos anys d'internament en una institució per a menors.

Els tres casos van ser transferits a aquest tribunal ja que les instàncies més baixes no podien imposar sentències de més de sis mesos per a aquests casos, un període considerat massa curt per als magistrats en aquesta ocasió.

stats