Internacional 22/11/2012

La comissió electoral de l'UMP reconeix que els resultats proclamats són incomplets

Després d'haver reiterat que Copé era l'únic guanyador en la lluita pel lideratge de la dreta francesa, la junta reconeix ara que hi ha irregularitats, després que Fillon amenacés de portar el presumpte frau a la justícia francesa

Ara
2 min
Seu del partit Unió per una Minoria Popular (UMP) a París. AFP

BarcelonaEl vodevil en què s'ha convertit la successió de Nicolas Sarkozy a la dreta francesa se segueix complicant encara més. Després que el perdedor, l'ex primer ministre François Fillon, demanés dimecres impugnar els resultats –en què el radical Jean-François Coppé s'hauria imposat per només 98 vots–, ara demana els resultats complets de les eleccions del partit la Unió per un Moviment Popular (UMP).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Només demano una cosa: que es publiquin els resultats complets, a cada federació, perquè tothom pugui constatar que els resultats publicats el passat dilluns són parcials", ha assegurat Fillon en un missatge enviat als militants de l'UMP.

Copé, al seu torn, ha anunciat que convocarà la Comissió de Recursos del partit per aclarir els resultats de les eleccions internes del diumenge. La qüestió, però, és que Copé presideix la mateixa comissió i Fillon ja ha deixat clar que no li inspira confiança.

"Considero que no es pot sospitar sobre la sinceritat i la legitimitat del president. És una qüestió moral, d'honor i de credibilitat per a la nostra família política en un moment en què hem de concentrar-nos en la nostra tasca d'oposició al govern socialista", ha assegurat al seu torn Copé sobre les suspicàcies de Fillon.

Prova d'irregularitats

Els partidaris de Fillon van denunciar dimecres que en l'ajustat recompte agònic de 25 hores no s'havien tingut en compte els 1.304 vots de territoris d'ultramar, que donarien com a guanyador l'ex primer ministre per un marge d'una vintena de vots. La junta electoral va respondre que els resultats no presentaven irregularitats i que en firmar dilluns els dos candidats l'acte final la seva feina s'havia finalitzat.

Però en un comunicat aquest dijous, la Comissió d'Organització i de Control de les Operacions Electorals (COCOE) reconeix que el 20 de novembre a les 22 hores, un dia després d'haver-se donat per bons els resultats i en ocasió d'un examen dels resultats per haver-se presentat mocions, "va constatar que tres territoris de departaments d'ultramar (Mayotte, Wallis-et-Futuna i Nova Caladònia) no s'havien tingut en compte". Aquest són justament els que reivindica ara Fillon tot i haver renunciat ja públicament a presidir l'UMP i que justament li donarien una victòria per una "vintena de vots".

stats