NORUEGA
Internacional 22/07/2011

Un atemptat amb bomba sacseja els edificis governamentals del centre d'Oslo

La policia confirma que es tracta d'una bomba al diari 'VG' i que hi ha almenys set morts i dos ferits greus. S'ha trobat un cotxe bomba a prop de l'edifici i els testimonis parlen d'una explosió a dins de les oficines governamentals. L'exèrcit s'ha desplegat per tot el centre de la capital

Agències
1 min
La imatge del lloc de l'explosió que ha publicat el diari noruec VG

OsloUn atemptat terrorista amb cotxe bomba ha sacsejat aquesta tarda la seu del govern del govern noruec a Oslo. La policia confirma que hi ha almenys set morts i dos ferits greus. Els testimonis parlen d'una altra explosió a l'interior de la seu del govern, un edifici de 17 plantes, una informació que la policia encara no ha confirmat i recalca que no tenen cap "teoria principal" sobre qui pot haver comès els atemptats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'explosió ha provocat que saltessin la majoria de les finestres i que també es malmetessin els edificis del voltant, entre ells la seu del diari VG, que va publicar unes vinyetes de Mahoma el 2006 que van desencadenar una forta polèmica amb món musulmà.

L'atemptat ha malmès el despatx del primer ministre, Jens Stotlenberg, que en aquell moment no hi era.

Psicosi al centre d'Oslo

La policia ha desallotjat tota la zona per por a noves explosions. En el moment de l'atemptat quedaven poques persones a les oficines perquè és divendres i els funcionaris pleguen d'hora.

Just després de l'explosió, el centre d'Oslo era un gran caos. Tothom intentava contactar per mòbil amb els familiars i amics tot i que la xarxa estava col·lapsada. El terra era ple de vidres i runa. Pel hashtag #Osloexp alguns testimonis explicaven que els so de les sirenes els recordava els atemptats de l'11-S. "Avui és un dels pitjors dies per a Noruega", deia el primer tuitaire que ha penjat un vídeo de l'explosió.

stats