Internacional 15/04/2013

El govern francès publica a internet el patrimoni dels seus ministres

En el marc d'una campanya per la transparència de la política, el president francès, François Hollande, ha obligat els membres del seu executiu a especificar el valor de les seves pertinences

Ara
1 min
El president francès, François Hollande

BarcelonaEl govern francès ha publicat aquest dilluns el patrimoni dels seus ministres en un portal a internet en el marc de la campanya del president francès, François Hollande, per lluitar contra la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons les dades que es poden consultar a internet i que indiquen l'estat patrimonial dels polítics el 31 de març, el ministre d'Afers Estrangers, Laurent Fabius, poseeix una fortuna de més de 6 milions d'euros entre els quals es compta un pis a París que té un valor de 2,75 milions.

Escrutar entre les dades

Les propietats immobiliàries del primer ministre, Jean-Marc Ayrault, sumen 1,21 milions d'euros i declara dos cotxes, un Citroën C4 (amb un valor de 15.000 euros) i un Volkswagen Combi de l'any 88 que ja només cotitza a 1.000 euros.

Entre els càrrecs del govern que més diners declaren hi ha també la ministra delegada per a les Persones Grans, Michèle Delaunay, que –només en actius immobiliaris– suma més de 3 milions d'euros.

Una vacuna contra la corrupció

La mesura de fer públics els patrimonis dels ministres la va anunciar Hollande després del terratrèmol polític produït pel seu exministre de Pressupost, que va acabar admetent que tenia un compte a Suïssa sense declarar després de negar-ho reiteradament.

No tothom ha vist bé aquesta mesura i fins i tot dins del Partit Socialista el president d'aquest grup a l'Assemblea Nacional, Claude Bartolone, l'ha qualificat de "voyeurisme".

stats