Internacional 18/12/2010

El fred torna a paralitzar Europa

L'onada de fred que torna a recórrer Europa està afectant greument el funcionament d'aeroports i les carreteres del continent. I a Polònia, des de novembre, han mort 88 persones pel fred

Agències
2 min
onada de fred

p { margin-bottom: 0.21cm; } Regne Unit

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fred i la neu han tornat a paralitzar el Regne Unit amb tancaments d'aeroports internacionals de forma provisional com el de Heathrow, Gatwick, el de Bristol i l'internacional de Belfast. I greus problemes a les línies de ferrocarrils i a les carreteres. La neu i les baixíssimes temperatures han causat situacions caòtiques. Els meteoròlegs anuncien que les baixes temperatures podrien durar encara un mes.

Alemanya

La situació a Alemanya està recuperant poc a poc la normalitat. El trànsit rodat a la xarxa viària i l'operativitat dels principals aeroports s'està reestablint després de centenars de vols cancel·lats i retencions quilomètriques durant la jornada d'ahir.

Bèlgica i Holanda

A Brussel·les s'han cancel·lat diversos vols en destinació a Holanda, Suïssa i Alemanya, segons informa l'aeroport, però, malgrat tot funciona amb força normalitat. La situació és pitjor a Amsterdam, on s'han cancel·lat desenes de vols i hi ha importants retards. L'aeroport va facilitar ahir a la nit llits desplegables per als passatgers que s'han vist obligats a passar-hi la nit. Segons mitjans locals, fins a 3.000 persones haurien hagut de dormir a l'aeroport.

França

El trànsit ha estat el més afectat a França pel clima. Al nord la Somme i les autopistes A28 i A1 estaven tallades en alguns trams. També estava tallada la N176 entre Bretanya i la Normandia i al sud-oest l'autopista A62 a causa d'un accident. 400 persones van quedar bloquejades a Fougères i 70 va haver de ser allotjades a les escoles de la ciutat. Els camions tenen prohibit circular en moltes regions i s'esperen nevades important a l'àrea de París.

Itàlia

Centenars de conductors han passar la nit en els seus cotxes atrapats a l'autopista A1, que travessa el país de nord a sud i que continua bloquejada a la regió de la Toscana. Segons informa avui Protecció Civil de Florència, s'està treballant en la retirada dels vehicles atrapats, sobretot camions de transport de mercaderies, d'altra banda la lleu millora de les condicions meteorològiques ha desbloquejat els trens d'alta velocitat. L'aeroport de Florència i el de la veïna localitat de Pisa, però, han prolongat el tancament.

Polònia

Una dona de 86 anys és l'última víctima de les baixes temperatures a Polònia, on almenys 88 persones han mort per hipotèrmia des del començament del passat mes de novembre. D'aquestes 88 víctimes del fred, més de 70 han mort al llarg d'aquest mes de desembre, i són els ancians, els alcohòlics i els indigents els més vulnerables a les baixes temperatures. Les temperatures més baixes es registren al centre i sud del país, on oscil·len al voltant dels 14 graus sota zero.

stats