ITÀLIA
Internacional 10/02/2011

El govern italià no descarta anar a Estrasburg pel cas Ruby

El ministre d'Exteriors italià anuncia que Silvio Berlusconi podria anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans després que la fiscalia hagi demanat un judici immediat per l'escàndol sexual

Agències
1 min
El minsitre d'Afers Estrangers italià, Franco Frattini

RomaEl ministre d'Afers Estrangers italià, Franco Frattini, no descarta anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg per la decisió de la fiscalia de Milà, que ha demanat un judici immediat per al primer ministre, Silvio Berlusconi, per abús de poder i incitació a la prostitució de menors en el cas Ruby. “Quan un ciutadà se sent damnificat, té dret a dirigir-se al jutge per obtenir la seva tutela”, ha dit Frattini. Berlusconi va anunciar ahir que demandarà l'Estat italià per violació de la privacitat i pel comportament “subversiu” dels magistrats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El responsable d'Exteriors italià ha lamentat que “s'aspiri a un canvi de govern mitjançant mètodes judicials és un element greu. Fa falta tornar a la normalitat”. Frattini creu que l'escàndol Ruby, la jove marroquina que va acudir a les festes de Berlusconi quan era menor d'edat, és una “persecució” d'alguns magistrats per provocar la sortida del primer ministre. El Palau de Justícia de Milà ha demanat als seus treballadors que vigilin les seves oficines, on estan custodiats els documents del cas Ruby.

stats