Internacional 21/05/2013

Un ideòleg d'extrema dreta se suïcida a l'altar de la catedral de Notre-Dame

Venner, assagista i escriptor i exmembre del grup terrorista OAS, havia cridat a manifestar-se contra la legalització del matrimoni homosexual i la immigració a França

Efe
1 min
La policia francesa ha acordonat la zona i he evacuat els turistes de la catedral /AFP

ParísDominique Venner, assagista i escriptor d'extrema dreta i exmembre del grup terrorista Organització de l'Exèrcit Secret (OAS), s'ha suïcidat aquest dimarts a l'altar de la catedral de Notre-Dame de París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Eren les quatre de la tarda quan l'home s'ha dirigit a la part posterior de l'altar i s'ha disparat un tret a la boca. Immediatament, la policia ha evacuat la catedral, un dels monuments més concorreguts i emblemàtics de la capital francesa, on hi havia 1.500 persones.

Segons l'emissora Europe 1, la policia ha trobat una carta al costat del seu cos. No se'n sap, però, el contingut.

L'home havia cridat a manifestar-se recentment contra la legalització del matrimoni homosexual a França i contra la immigració. En l'última entrada al seu bloc, titulat "La manifestació del 26 de maig i Heidegger", diu que "els manifestants del 26 de maig [en contra del matrimoni gai] tenen raó per cridar la seva impaciència i la ira", però que "la lluita no es pot limitar a la negació del matrimoni gai".

En el bloc, el suïcida també havia escrit: "Sens dubte, seran necessaris més gestos, espectaculars i simbòlics, per sacsejar les somnolències, agitar les consciències anestesiades i despertar la memòria dels nostres orígens".

El suïcida també advertia contra el risc d'"una França en mans dels islamistes". "Durant quaranta anys els polítics i els governs (excepte el Front Nacional), així com l'Església, han accelerat la immigració afromagrabina".

stats