BÈLGICA
Internacional 13/03/2012

Un incendi provocat en una mesquita de Brussel·les mata un imam

Hi ha un detingut per llançar un còctel Molotov a l'edifici. La presidenta de l'Executiu Musulmà, Isabelle Praile, belga ha acusat extremistes salafistes d'aquest atac

Afp
1 min

Brussel·lesUn home ha calat foc a una mesquita xiïta del barri de Anderlecht, a Brussel·les. Durant l'incendi ha mort l'imam i ha ferit greument una altra persona. L'incendi ha destruït bona part de l'edifici religiós.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons una portaveu de la policia local, Marie Verbeke, "un testimoni ha vist com li calaven foc" a la mesquita llançant un còctel Molotov. "Hi ha importants d'anys, la major part de l'edifici ha quedat destruït", ha agregat. "S'ha detingut un sospitós en el lloc dels fets", ha conclòs, malgrat no difondre'n el nom.

La mesquita, anomenada Rida, està situada al barri d'Anderlecht, de majoria musulmana. L'últim assassinat d'un imam a Brussel·les va ser el 1989. Abdul·lah al-Ahdal Muhammad, de l'Aràbia Saudita, va ser mort a trets en un crim que la policia encara no ha resolt.

La presidenta de l'Executiu Musulmà de Bèlgica, Isabelle Praile, que és xiïta, ha acusat extremistes salafistes de l'atac, i ha explicat que aquesta la mesquita ja havia estat objectiu d'amenaces d'aquest moviment fonamentalista l'any 2007, segons ha informat el diari 'Le Soir' a la seva pàgina d'internet.

La ministra de l'Interior, Joelle Milquet, ha condemnat "amb fermesa i indignació" l'atac.

stats