Europa
Internacional 24/12/2010

Un nou temporal de neu intensifica la crisi als aeroports europeus de cara a Nadal

Brussel·les va estar tancat tot divendres fins a les 4 de la tarda i 2.000 persones van passar la nit de dijous als dos principals aeroports de París, on s'han repartit lliteres de l'exèrcit. El gel també ha portat problemes a les carreteres del nord del continent i als trens. Es preveu que la situació es pot allargar.

Agències
2 min
Un home amb el seu bebè deixa el cotxe atrapat a la neu a França. Foto: REUTERS/P. Rossignol

Brussel·lesUn altre gran temporal de neu ha bloquejat a milers de viatgers a Europa precisament quan comença la setmana de les vacances de Nadal. El principal aeroport de Bèlgica ha estat tancat quasi tot el dia i el gel a les carreteres sueques ha comportat greus problemes de circulació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El temporal just abans del període de Nadal ha bloquejat viatgers i empresaris durant tota la setmana i el preveu que el fred continuï encara uns dies.

Un portaveu de l'aeroport de Brussel·les ha explicat que s'han repartit centenars de llits de l'exèrcit i de la Creu Roja als passatgers que s'esperaven des d'ahir que avui, a les 4 de la tarda, es reprenguessin els vols o es confirmessin cancel·lacions. L'aeroport, a causa del temps que fa que pateix les inclemències del temps, s'ha quedat sense líquid descongelant.

A Suècia, una nevada molt forta a tota la zona sud del país ha causat greus problemes al trànsit i als trens per segon dia consecutiu. L'Administració Sueca del Transport prediu que les condicions climàtiques afectaran el dia de Nadal amb molts trens cancel·lats.

Aproximadament 2.000 persones han passat la nit als dos principals aeroports de París i a causa de la nevada al nord i a l'est del país continuen els problemes de transport. El govern francès preveu que centenars de persones passaran la nit de Nadal a l'aeroport de Roissy, on lliteres i llençols de l'exèrcit omplen les terminals. L'aeroport, a més, també s'ha quedat sense líquid descongelant.

A Holanda, l'aeroport d'Amsterdam Schiphol ha obert amb normalitat, però Eindhoven ha hagut de tancar en algunes hores.

Al Regne Unit la majoria de vols internacionals han patit cancel·lacions o retards a causa de l'aeroport de Heathrow, el primer aeroport del món, que, tot i així, tenia totes les pistes obertes. La majoria de carreteres a Anglaterra estaven netes però l'Agència dels Transports ha alertat els motoristes sobre el perill del gel a l'asfalt.

stats