Internacional 10/03/2011

Van intentar canviar la data de naixement de la menor relacionada amb Berlusconi

Dues persones van demanar en va a una funcionària del Registre Civil del poble on va néixer la noia que canviés l'any 1992 pel 1990

Efe
1 min
Silvio Berlusconi s'eixuga la suor en un acte polític amb cristians reformistes ahir a Roma.

RomaDos italians van contactar suposadament al febrer amb una funcionària del Registre del poble del Marroc on va néixer Ruby i van intentar en va que canviés la data de naixement de la noia i la convertís en major d'edat, en l'època que freqüentava el primer ministre italià, Silvio Berlusconi. Així ho assegura en la primera pàgina d'avui el diari Il Fatto Quotidiano, que explica que els italians es van valer d'un intèrpret marroquí per parlar amb la funcionària del registre de Fkih Ben Salah, el poble on va néixer Karima El Marough (Ruby), la noia que va mantenir amb Berlusconi una relació per la qual està acusat d'abús de poder i d'incitació a la prostitució de menors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la seva exclusiva, el diari assegura que va ser contactat per una parent de la funcionària a mitjans de febrer, i després de dues setmanes d'investigacions i d'un viatge al poble de Ruby, els enviats especials van portar amb ells el vertader certificat de naixement de Karima El Marough, que resulta que va néixer l'1 de novembre de 1992.

Les italianes que van establir contacte amb la funcionària "primer van dir que volien donar una ullada al document de registre de Karima". Després li van explicar que la data de naixement escrita al Registre no estava bé i van demanar corregir l'error amb una nova data, 1990, en lloc de 1992, com estava inscrit. El requeriment no va ser obeït per la funcionària perquè temia "tenir problemes", segons va dir als periodistes de Il Fatto, i va afegir que li van oferir "una suma de diners importants" per canviar les dates.

stats