EUROPA
Internacional 13/03/2012

Uns lladres d'acer romanesos deixen sense llum part de Bulgària

Un grup de malfactors ha fet caure una de les torres de la línia d'alta tensió més important de Romania, que subministra energia al país veí. Volien robar els cables d'acer que l'aguantaven

Efe
1 min

BucarestUn grup de lladres d'acer ha fet caure aquest dimarts una torre d'alta tensió i ha tallat el subministrament d'energia elèctrica de Romania cap a Bulgària, segons ha informat la televisió pública romanesa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pal de la llum, situat a la regió de Dobrogea, al sud-est de Romania, ha caigut després que els lladres li tallessin tres dels quatre cables d'acer que sostenien la torre i que pretenien robar per revendre. Els malfactors no sabien que el pal de la llum formava part de la línia d'alta tensió més important de Romania, que serveix per exportar energia a Bulgària.

L'empresa elèctrica pública de Romania ha solucionat el problema immediatament i ha desviat l'electricitat per una línia alternativa.

Frustrat un negoci de 500 euros

La policia romanesa busca ara els responsables del robatori frustrat, que han fugit espantats en veure com queia una torre de 40 metres d'alçada. Segons els càlculs de la premsa, els lladres haurien guanyat uns 500 euros si haguessin aconseguit vendre els cables.

stats