Internacional 12/08/2011

Londres es blinda mentre la policia ja ha detingut 1.600 persones

La justícia britànica treballa sense parar i els agents continuen detenent implicats. En alguns casos, els pares delaten els seus fills

Redacció
2 min
Scotland Yard patrullant per la zona del Parlament / EFE

BarcelonaLa violència a Londres i al Regne Unit afluixa, però la policia tornarà a blindar aquesta nit la capital anglesa per prevenir possibles nous focus d'aldarulls als barris perifèrics. També es mobilitza la policia de les altres ciutats que han patit greus aldarulls, com Birmingham o Manchester.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentrestant, la justícia britànica segueix treballant sense descans per prendre declaració als 1.600 detinguts pels disturbis ocorreguts en diverses ciutats entre dissabte i dimarts, i fins avui han processat ja a prop de 800 persones. El delicte més freqüent comès pels detinguts és el robatori amb violació, segons dades recopilades per la cadena BBC, encara que també hi ha molts acusats de desordres públics i d'apropiar-se objectes robats durant els saquejos.

A Londres són 1103 arrestats, dels quals 654 han estat processats, segons les últimes dades de Scotland Yard. Si a Londres la meitat dels processats són menors, en el conjunt del país aquest percentatge sobre les detencions es redueix al 17%, d'acord amb el Ministeri de Justícia.

Alguns d'aquests menors van ser detinguts després de ser delatats pels seus pares, com és el cas d'un adolescent de catorze anys de Manchester acusat de robatori a qui la seva mare va portar a la comissaria després reconèixer-lo en una foto publicada al diari. També van denunciar uns pares a la seva filla de 18 anys inscrita com a ambaixadora dels Jocs Olímpics de Londres per rebre visitants estrangers, després de veure-la en televisió llançant maons a un aparador.

A nivell polític, el 54% dels britànics creu que el primer ministre, David Cameron, va fallar en no controlar els disturbis de Londres amb la rapidesa necessària, mentre el 46% opina que no té la confiança del poble com a líder del país. En una altra enquesta, publicada pel diari The Independent a la seva web, el 71% vol que es revoquin les retallades pressupostàries de la policia i fins a un 78% advoca per sentències de presó per a tots els menors processats en els disturbis.

stats