ALEMANYA
Internacional 22/02/2011

El ministre de Defensa alemany renuncia al doctorat després de les acusacions de plagi

La Universitat de Bayreuth ha demanat a Guttenberg, un dels ministres destacats del govern de Merkel, que deixi el títol després d'investigar la seva tesi

Agències
1 min
El minsitre de Defensa alemany, Karl Theodor zu Guttenberg

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministre de Defensa alemany, Karl Theodor zu Guttenberg, ha renunciat al seu títol de doctorat després de les acusacions de plagi. Guttenberg va renúnciar temporalment al títol la setmana passada, mentre la Universitat de Bayreuth investigava la tesi. Avui aquesta universitat li ha demanat que es retracti. El minsitre, un dels homes forts del govern d'Angela Merkel, ha dit que ha estat una decisió dolorosa, perquè “havia treballat durant sis o set anys” en el doctorat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que Guttenberg va assegurar que no havia comès cap plagi, que havia citat incorrectament les notes al peu de pàgina, el diari Süddetsche Zeitung ha indicat que el ministre va copiar, paraula per paraula, un passatge d'un article de diari i un altre d'una conferència pública sense citar els autors. El diari assegura que hi va haver altres textos que es van citar erròniament.

stats