SUÈCIA
Internacional 11/12/2010

Atemptat suïcida al centre d'Estocolm

L'agència de notícies sueca TT i la policia han rebut un avís d'atemptat deu minuts abans. Estava escrit en àrab i suec i comunicava que l'atac es deu a la presència de soldats suecs a l'Afganistan i a les caricatures de Mahoma de Lars Vilks

Efe / Reuters
1 min
Estat en què ha quedat un dels cotxes que han explotat a Estocolm. Foto: EFE

EstocolmUna persona que, segons les primeres informacions, seria el mateix terrorista, ha mort aquest dissabte en l'explosió de dos cotxes en una àrea comercial d'Estocolm. En l'explosió, que s'ha produït a un quart de sis de la tarda, també han resultat ferides diverses persones, vianants que passaven per la zona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot indica que es tracta d'un atemptat d'arrel islamista. Deu minuts abans de les explosions, l'agència de notícies TT i la policia han rebut un comunicat escrit en suec i àrab en què s'anunciava l'atac i se'l vinculava a la presència de soldats suecs a l'Afganistan i a les caricatures de Mahoma de l'artista suec Lars Vilks, informa Reuters."Les nostres accions parlaran per elles mateixes mentre no poseu fi a la guerra contra l'Islam i a la humiliació del Profeta i el vostre estúpid suport al porc Vilks", deia el comunicat.

Els vehicles estaven a uns 400 metres de distància i de seguida s'ha descartat que hagin esclatat accidentalment tots dos alhora. El lloc de els explosions, al carrer Drottning, és una zona molt cèntrica de la capital sueca i és a prop de la Sala de Concerts, on ahir es va fer el lliurament dels premis Nobel de 2010. La primera explosió ha estat en la confluència del Drottninggatan amb el carrer Olof Palme. La segona, ha estat a Briggergatan. La zona ha estat acordonada per la policia sueca.

El diari suec Aftonbladt esmenta en l'edició electrònica testimonis presencials de la segona explosió que afirma que han vist dues persones ferides en una zona plena de gent que feia compres de Nadal. Afirmen que al lloc de la primera explosió hi havia "molts cotxes de bombers i una ampolla de gas a terra".

stats