REGNE UNIT
Internacional 29/04/2011

Els perfils dels nuvis

El príncep Guillem ha trencat la tradició de casar-se amb una dona de la monarquia i que sigui verge. Surt amb Kate Middleton des del 2003

Eva Ontiveros
3 min

LondresELLA - KATE MIDDLETON

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb només 29 anys, les característiques que fins ara han definit millor Kate Middleton són la prudència i la discreció. D'ara endavant a més haurà de ser una princesa bondadosa i de conducta exemplar, una de les dones amb més estil del món i potser l'única persona que pot anar esborrant (suplantant?) el fantasma de Lady Di de la imaginació popular.

La princesa Catherine (al seu nou sogre no li agrada Kate perquè diu que sona a nom de "noia del temps") no és aristòcrata, sinó plebea. Però no cal patir, és una plebea molt benestant. Va néixer el 9 de gener del 1982 a Reading, filla de Michael i Carole Middleton. El seu pare era pilot de British Airways i la seva mare era hostessa de vol a la mateixa companyia, però ho van deixar per convertir-se en empresaris. Amb una mica de temps i una bona dosi d'ambició i talent, aviat van ser milionaris. Això va permetre als Middletons donar a Kate i als seus germans petits Pippa i James una educació privada. Kate va disfrutar el seu pas per Marlborough College, un selecte internat a Wiltshire (£15.000 a l'any). Després d'estudiar química, biologia i art, va sortir el juliol del 2000 per fer un voluntariat a Xile (com el príncep Guillem) i navegar. Finalment va decidir fer Història de l'Art a la Universitat de St. Andrews a Escòcia, on va conèixer el seu príncep. Primer es van fer amics, després companys de pis i pel Nadal del 2003 ja eren parella.

Acabada la universitat Kate va intentar encarar el seu futur professional, però ser nòvia reial és absorbent, i mai va acabar de tenir una feina estable. Tot i que la parella va tallar breument l'abril del 2007, Kate va mantenir la llei del silenci i no va posar ni un peu en fals. Com a recompensa, reconciliació pocs mesos més tard i prometatge oficial el novembre del 2010, amb anell de Diana inclòs.

Els anglesos diuen que la paciència és una virtud, i es podria dir que al final l'estratègia de "Waity Katie" ha funcionat. Finalment s'ha convertit en una esposa reial, i qui sap, potser algun dia fins i tot pot arribar a ser reina.

ELL - PRÍNCEP GUILLEM

El príncep Guillem, de 28 anys, és segon a la cua per heretar el tron del Regne Unit, per darrere del seu pare, el príncep Carles. Nascut el 21 de juny del 1982, Guillem Artur Felip Lluís és el primogènit de Carles i la malaurada princesa Diana.

Va anar a escola a Ludgrove School a Berkshire i després a Eaton, des d'on va viure la desintegració del matrimoni dels seus pares i la mort de la seva mare en un accident de cotxe a París l'agost del 97. A partir d'aquí la seva animositat pels paparazzi va anar creixent, tot i ser conscient que en la seva posició no és possible evitar l'atenció dels mitjans de comunicació.

Com a estudiant, es pot dir que Guillem és el membre més ben instruït de la família reial britànica. Després de fer geografia, biologia i història de l'art a Eaton, es va prendre un any per veure món i després va començar Història de l'Art a la Universistat de St. Andrews, on va conèixer Kate i va començar un dels nuviatges reials més llargs que es coneixen (més de 8 anys en total).

El príncep Guillem ha seguit la tradició i ha estat entrenat a la Royal Military Academy a Sandhurst, però a diferència del seu germà, no li ha estat mai permès entrar en combat. Guillem també ha volgut demostrar que és un home modern i ha treballat voluntàriament per les víctimes del tsunami del 2004, ha col·laborat amb la Creu Roja, va passar una temporada fent experiència laboral a la City de Londres i ha après a portar les finances de terres i propietats. A nivell personal, també ha trencat amb la tradició que demanava que l'hereu es casés amb una noia verge, i durant els darrers 5 anys ha estat cohabitant amb Kate.

Els especialistes reials diuen que Wills (com és conegut afectuosament pels seus súbdits) vol per sobre de totes les coses una vida familiar estable i afectuosa, i que Kate és la persona més adequada per aconseguir el seu somni i deixar enrere la desastrosa experiència domèstica viscuda amb els seus pares. Després del casament, Guillem i Kate viuran al nord de Gal·les, on ell treballa com a pilot de rescat per a la RAF. Si arriba a ser rei, també esdevindrà cap de les forces armades.

stats