Londres
Internacional 10/12/2010

La policia britànica investiga l'error de seguretat en l'atac al cotxe reial

La policia britànica promet una investigació després que dijous un grup de manifestants ataquessin el cotxe del príncep Carles, amb ell i la seva esposa Camila a dins, en el context dels pitjors avalots vistos al centre de Londres en 20 anys.

Agències
1 min
La finestra trencada del cotxe reial

Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } Milers d'estudiants van manifestar-se ahir contra els plans del govern de multiplicar per tres el preu de les taxes de la matrícula universitària (fins a 11.000 euros per any com a mínim), i van acabar amb greus enfrontaments amb la policia, protagonitzant situacions de caos i pànic al centre de la capital.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En mig de les protestes, un grup d'estudiants va envoltar la limusina que portava el príncep Carles i la seva dona Camilla, que sorprenentment era allà. I els manifestants van donar puntades de peu a les portes, van esquerdar una finestra i van llançar pintura blanca al cotxe. La parella en va sortir il·lesa, però el primer ministre, David Cameron, ha condemnat la violència i ha expressat la seva preocupació per l'error de la seguretat real.

Com a resposta, el cap de la policia de Londres, Paul Stephenson, ha promès al primer ministre, que hi haurà una investigació i “la força de la llei” trobarà els infractors.

Els enfrontaments van ser els pitjors fets de violència política a Londres des d'un motí massiu el 1990 contra un impost local que va fer caure la líder conservadora Margaret Thatcher.

Representants dels estudiants han acusat durament la policia d'abús de poder i de ser responsables de l'escalada de violència als carrers de Londres, també han anunciat que les protestes continuaran.

Un noi de 20 anys va ser colpejat amb una porra i ferit greument al cap. La policia també investigarà aquests fets.

stats