Internacional 28/04/2012

La policia troba dos cotxes bomba Irlanda del Nord

Les autoritats els atribueixen a grups dissidents republicans contraris al procés de pau. Els vehicles contenien una gran quantitat d'explosius que haurien pogut causar danys molt importants

Efe
1 min

LondresLa policia d'Irlanda del Nord ha informat aquest dissabte del desmantellament de dos cotxes bomba que les forces de seguretat atribueixen a grups dissidents republicans contraris al procés de pau.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels cotxes va ser trobats per agents que investiguen les activitats dels dissidents. El primer va ser localitzat dijous a la localitat de Newry, al sud-est d'Irlanda del Nord, i l'altre divendres, a Belfast. En el cas d'aquest darrer divendres a la nit els agents van haver d'evacuar diversos habitatges abans de procedir a desactivar l'artefacte explosiu. 80 persones, fins i tot famílies amb nens i ancians van haver d'abandonar els seus habitatges durant algunes hores. La bomba de Newry contenia una gran quantitat d'explosius i també va ser desactivada. Si haguessin explotat, haurien causat danys important, segons van informar fonts policials. A començaments d'aquest mes, la policia ja va trobar una altra bomba a la carretera de Newry, a prop de l'autopista que uneix Belfast i Dublín.

"Els responsables de tot això han mostrat una cruel indiferència cap a la població", va dir Ian Campbell, l'inspector en cap de la policia, que va afegir que "les sospites apunten cap als terroristes dissidents republicans".

stats