Publicitat
Publicitat

La policia troba dos cotxes bomba Irlanda del Nord

Les autoritats els atribueixen a grups dissidents republicans contraris al procés de pau. Els vehicles contenien una gran quantitat d'explosius que haurien pogut causar danys molt importants

La policia d'Irlanda del Nord ha informat aquest dissabte del desmantellament de dos cotxes bomba que les forces de seguretat atribueixen a grups dissidents republicans contraris al procés de pau.

Un dels cotxes va ser trobats per agents que investiguen les activitats dels dissidents. El primer va ser localitzat dijous a la localitat de Newry, al sud-est d'Irlanda del Nord, i l'altre divendres, a Belfast. En el cas d'aquest darrer divendres a la nit els agents van haver d'evacuar diversos habitatges abans de procedir a desactivar l'artefacte explosiu. 80 persones, fins i tot famílies amb nens i ancians van haver d'abandonar els seus habitatges durant algunes hores. La bomba de Newry contenia una gran quantitat d'explosius i també va ser desactivada. Si haguessin explotat, haurien causat danys important, segons van informar fonts policials. A començaments d'aquest mes, la policia ja va trobar una altra bomba a la carretera de Newry, a prop de l'autopista que uneix Belfast i Dublín.

"Els responsables de tot això han mostrat una cruel indiferència cap a la població", va dir Ian Campbell, l'inspector en cap de la policia, que va afegir que "les sospites apunten cap als terroristes dissidents republicans".


Més continguts de