Internacional 13/08/2011

La policia anglesa es queixa que Cameron busqui ajuda als EUA

El primer ministre ha nomenat un expert en revoltes de carrer que va ser cap de la policia de Nova York, Los Angeles i San Francisco

Redacció
1 min
Agents de la policia anglesa, en una intervenció aquesta setmana / EFE

BarcelonaDavid Cameron ha nomenat William Bratton com a assessor en matèria policial després dels disturbis dels darrers dies a diverses ciutats angleses. Bratton va ser cap de la policia a Nova York, Los Angeles i Boston on va ajudar a fer front a les bandes urbanes i a calmar les revoltes com les que es veuen aquests dies per Londres, Birmingham o Manchester. Alguns mitjans anglesos, com el The Guardian, ja l'anomenen el "superpolicia".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'aposta de Cameron per l'experiència de Bratton, però, no ha agradat als agents que aquests dies s'han enfrontat als vàndals sobre el terreny. La federació de la policia de Manchester, per boca d'un portaveu, Ian Hanson, ha dit que el primer ministre no té necessitat "d'algú que viu a 5.000 quilòmetres de distància" per ser ajudat, sinó que fan falta més fons econòmics. "Aquests dies hem vist la policia britànica en molt bona forma", ha assegurat.

Pel portaveu aquest fitxatge suposa una "bufetada a la cara" pels seus agents, que tenen el ple suport dels seus caps. Hanson critica les retallades del govern a la policia, incloent els plans per reduir el pressupost de la policia nacional en un 20% durant els pròxims quatre anys. Els comentaris són propensos a tornar a obrir fissures entre la policia i el govern després que Cameron, sota pressió pel seu lideratge durant els disturbis, va dir que la resposta inicial de la policia era insuficient.

stats