BÈLGICA
Internacional 07/02/2011

Les dones dels polítics belgues fan vaga de sexe perquè es formi el govern

La senadora socialista Marleen Temmerman ha proposat aquesta iniciativa perquè les negocicacions avancin. Des del 13 de juny el país viu sense un Executiu estable.

Redacció
1 min
La senadora belga Marleen Temmerman

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Bèlgica va celebrar les eleccions anticipades el 13 de juny i encara no ha format un govern estable. Després de gairebé vuit mesos en aquesta situació ha sorgit una iniciativa per obligar els polítics a prendre una decisió i crear l'Executiu. Marleen Temmerman, senadora del partit socialista flamenc (S.PA), ha proposat una vaga de sexe. L'objectiu és que les esposes dels líders polítics, dividit en dues comunitats lingüístiques: francòfons (al sud) i flamencs (al nord), no mantinguin cap tipus de relació sexual fins que no s'arribi a un acord.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De moment no se sap si la iniciativa ha tingut “conseqüències” i el nivell de seguiment de la “vaga d'abstinència” perquè va començar aquest cap de setmana. Temmerman va assegurar que “si totes ens posem d'acord en l'abstinència sexual, estic convençuda que podrem aconseguir que les negociacions avancin més ràpid. Ja se sap què pensen els homes sobre aquestes coses”.

El vencedor, a nivell estatal i a Flandes, de les eleccions del juny va ser el partit del líder independentista flamenc Bart de Wever, Nova Aliança Flamenca (N-VA). Mentre a Valònia va guanyar el Partit Socialista, d'Elio Di Rupo. Els dos líders encara no s'han posat d'acord per formar govern.

stats