Internacional 22/09/2011

La presidència francesa tindrà una aspirant amb nicab

La musulmana Kenza Dider demana el vot de "totes les dones" hores després que se'n multin dues per dur aquesta peça de roba

Efe
1 min

ParísKenza Drider, una musulmana francesa de 32 anys i defensora del nicab, ha anunciat aquest dijous que es presentarà a les properes eleccions presidencials del 2012. Diu que es dirigeix a "totes les dones de França".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De moment, però, es tracta d'un gest essencialment simbòlic ja que per fer efectiva la seva candidatura Drider haurà de reunir les firmes de 500 càrrecs electes. Segons l'associació 'No toquis la meva Constitució', que ahir va avançar les intencions de Drider, la candidata concorrerà als comicis amb "un programa amb cent propostes", i la defensa del nicab serà un dels seus arguments clau en campanya, si aconsegueix la candidatura.

Drider va ser detinguda el mes d'abril per portar aquesta peça de roba que la cobreix fins als ulls. El mateix que aquesta setmana ha passat a altres dues dones franceses, Hind Ahmas i Najat Naito Ali, que se'ls ha multat amb 120 i 80 euros respectivament per portar el nicab, en la primera aplicació d'aquesta llei francesa contra l'ús en espais públics del vel integral.

stats