Internacional 10/08/2011

Més de 2.000 joves s'enfronten a la policia a Manchester

La ciutat anglesa acapara els majors actes de violència en una nit en què Londres desplega tots els seus agents per afrontar la quarta nit de disturbis

Agències
1 min
Primers disturbis d'aquesta tarda a Manchester / AFP

ManchesterUns 2.000 joves s'enfronten aquesta nit a la policia a Manchester, en els primers disturbis en aquesta ciutat del nord d'Anglaterra després de tres jornades de violència a Londres, segons explica la cadena BBC. El vandalisme té lloc en un dels carrers principals del centre de la ciutat, on s'han incendiat locals i un centenar d'esvalotadors han entrat en un centre comercial i han assaltat diverses botigues.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El centenar d'assaltants, encaputxats i emmascarats, han robat televisors i electrodomèstics, i semblaven estar coordinats, ja que alguns d'ells donaven ordres als altres mentre feien el pillatge. Al centre de Manchester, els pubs han tancat i el tramvia ha deixat de funcionar.

Segons la BBC, la policia estava preparada, ja que en les últimes hores s'havien detectat missatges en xarxes socials que feien preveure aquests incidents. En aquest sentit, un jove ha sigut arrestat avui al comtat d'Essex (centre d'Anglaterra) per escriure missatges incitant a la violència a Facebook.

Els disturbis s'han estès a més a Salford, un barri als afores de Manchester, on s'han incendiat cotxes i un grup de joves encaputxats s'ha enfrontat a la policia llançant-li pedres.

Aquest brot de violència a Manchester es produeix després que Londres hagi patit una onada de disturbis incontrolats des de dissabte passat i que aquests s'estenguessin ahir també a la ciutat de Birmingham, on avui s'han repetit. Aquesta nit Scotland Yard traurà al carrer 16.000 agents per controlar la situació a Londres.

A Nothingham, els vàndals han aconseguit cremar una comissaria de policia.

stats