Internacional 09/08/2012

Una secta musulmana russa manté nens sota terra durant més d'una dècada

Una quinzena de nens han estat retinguts més de deu anys en una comunitat subterrània, formada per 30 zulos en forma de laberint a sota d'un immoble

Efe
2 min

MoscouUna secta musulmana russa va mantenir sota terra durant més de deu anys una quinzena de nens en un habitatge de Kazan, capital de la república russa del Tatarstan. Els seus membres han estat acusats aquest dijous de maltractament infantil.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Alguns nens de la secta amb prou feines havien vist la llum del dia i vivien sense comptar amb els serveis bàsics mínims, incloent-hi l'educació i la sanitat, en una comunitat que es va definir a si mateixa com "un Estat amb les seves pròpies normes", segons la premsa digital russa.

El cap policial de Kazan, Ranis Bajitov, va revelar al Primer Canal de la televisió estatal russa que almenys 15 nens van ser localitzats en zulos construïts en vuit nivells subterranis sota un habitatge dels afores d'aquesta ciutat. "Els zulos van ser construïts en forma de laberint, amb habitacions de sis metres quadrats", va explicar Bajitov.

A sota de la casa del líder

L'immoble, sota el terra del qual es van trobar 30 habitacions on 60 persones vivien de forma permanent i almenys des de fa deu anys, pertanyia a Faizrajman Sattarov, líder d'una secta que havia format a mitjans de la dècada dels noranta.

Els menors d'edat han estat traslladats a hospitals de la regió en companyia dels seus pares, que segurament seran privats en breu de la custòdia dels seus fills, cosa que ja han sol·licitat a les instàncies judicials les autoritats russes.

"L'estat dels nens és satisfactori. Tots havien estat alimentats (a la secta), encara que estaven molt bruts", va assenyalar la directora de la planta infantil de l'Hospital n. 18 de Kazan, Tatiana Moroz.

Literatura extremista

Les autoritats russes, que investiguen els membres de la secta per desatenció a menors, n'han acusat formalment quatre de maltractament infantil. A més, acusen el seu líder de reclutar nens i adults, obligar-los a complir les seves ordres i lliurar tots els seus recursos financers, únic suport material del grup, segons fonts de la investigació.

"Sattarov prohibia als membres de la secta acudir a centres sanitaris i rebre qualsevol ajuda mèdica. Prohibia als nens en edat escolar anar a l'escola, de manera que violava els drets constitucionals dels ciutadans a l'educació i la sanitat", va dir la ajudant del fiscal de Kazan, Irina Petrova. La policia, durant l'escorcoll de l'habitatge de Sattarov, també va confiscar literatura de contingut presumptament extremista, que serà investigada per les autoritats russes.

stats