La televisió noruega fa públic el vídeo de l'explosió de Breivik que va matar 8 persones a Oslo

Les imatges, gravades per les càmeres de seguretat, mostren com el terrorista aparca i abandona la furgoneta carregada d'explosius a les seus del govern

La televisió pública noruega, NRK, ha fet public aquest dilluns per primera vegada un vídeo on es veu l'explosió que va provocar el terrorista Anders Behring Breivik a Oslo el el 22 de juliol del 2011 i que va matar 8 persones. Les imatges, gravades per càmeres de seguretat, mostren des de diferents perspectives la deflagració a la seu que alberga les oficines del primer ministre noruec.

En concret es pot veure com Breivik arriba amb furgoneta fins als edificis, al centre d'Oslo, aparca i abandona el vehicle just abans de l'explosió. També es veu a l'extremista, que actualment compleix una pena de 21 anys de presó que pot ampliar-se de forma indefinida, conduint un segon vehicle, un Fiat de color gris que va utilitzar per desplaçar-se fins a l'illa d'Utoya, on va obrir foc contra un campament de les joventuts laboristes i va matar 69 persones.

Aquestes imatges van mostrar-se durant el judici a Breivik, però és la primera vegada que s'emeten públicament.