Internacional 26/11/2012

La televisió noruega fa públic el vídeo de l'explosió de Breivik que va matar 8 persones a Oslo

Les imatges, gravades per les càmeres de seguretat, mostren com el terrorista aparca i abandona la furgoneta carregada d'explosius a les seus del govern

Ara
1 min

BarcelonaLa televisió pública noruega, NRK, ha fet public aquest dilluns per primera vegada un vídeo on es veu l'explosió que va provocar el terrorista Anders Behring Breivik a Oslo el el 22 de juliol del 2011 i que va matar 8 persones. Les imatges, gravades per càmeres de seguretat, mostren des de diferents perspectives la deflagració a la seu que alberga les oficines del primer ministre noruec.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En concret es pot veure com Breivik arriba amb furgoneta fins als edificis, al centre d'Oslo, aparca i abandona el vehicle just abans de l'explosió. També es veu a l'extremista, que actualment compleix una pena de 21 anys de presó que pot ampliar-se de forma indefinida, conduint un segon vehicle, un Fiat de color gris que va utilitzar per desplaçar-se fins a l'illa d'Utoya, on va obrir foc contra un campament de les joventuts laboristes i va matar 69 persones.

Aquestes imatges van mostrar-se durant el judici a Breivik, però és la primera vegada que s'emeten públicament.

stats