Internacional 31/01/2013

Els vídeos de Pussy Riot, prohibits a internet

Un tribunal de Moscou ha confirmat la decisió de prohibir els vídeos del grup de punk, que fins ara encara es podien veure a internet en algunes plataformes com YouTube

Reuters
1 min
Tres de les integrants del grup Pussy Riot, que han posat de manifest el malestar de les classes mitjanes amb el règim de Putin.

MoscouEl grup de punk Pussy Riot ha perdut una apel·lació contra la prohibició a internet dels seus vídeos musicals, entre ells la cançó de protesta per la qual tres membres de la banda van ser empresonats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un tribunal de Moscou ha confirmat la decisió d'un tribunal inferior que ja va considerar al novembre els vídeos de caràcter "extremista". Fins ara, els vídeos encara estaven encara disponibles en algunes plataformes com YouTube.

El tribunal ha rebutjat una apel·lació que va ser presentada per Yekaterina Samutsevitx, l'únic membre de la banda que està en llibertat, que va dir que la prohibició violava la llibertat d'expressió. "Crec que és il·legal –és obvi–", ha dit Samutsevitx, de 30 anys.

Condemnades per "vandalisme motivat per odi religiós"

Les tres membres del grup van ser condemnades per "vandalisme motivat per odi religiós" per la seva "oració punk", en què demanaven a la verge Maria que alliberés Rússia del president Valdímir Putin.

Samutsevitx va ser alliberada a l'octubre, quan el seu advocat va poder demostrar que ella no es va veure implicada en els fets, però les altres dues components del grup Nadezhda Tolonnikova i Maria Alyokhina encara són a la presó.

stats