Internacional 20/05/2012

Almenys set morts per un terratrèmol al nord d'Itàlia

El sisme –de 5,9 graus de magnitud– ha sacsejat les poblacions de Mòdena, Ferrara i Bolonya de matinada. Gairebé 3.000 persones han estat evacuades de les seves cases. Hi ha hagut una rèplica de 5,1 graus de magnitud durant la tarda de diumenge

Efe
2 min
L'ajuntament de Sant'Agostino després del sisme. REUTERS

RomaAlmenys set persones han mort i 50 han resultat ferides aquesta matinada de diumenge per les destrosses que ha provocat un terratrèmol de 5,9 graus a l'escala de Richter que ha sacsejat el nord d'Itàlia. L'epicentre ha estat a la regió de l'Emília-Romanya –a 30 quilòmetres de la ciutat de Bolonya–, però s'ha fet sentir a tot el nord del país. Gairebé 3.000 persones han hagut de ser evacuades de les seves cases a causa del terratrèmol i han estat acollits en Centres d'Atenció Provisional.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la fàbrica de Bondeno, a la província de Ferrara, ha mort un treballador marroquí de 29 anys que acabava el seu torn a les cinc de la matinada, i a qui li ha caigut una viga al cap en esfondrar-se la nau industrial, mentre que la resta de treballadors no han resultat ferits.

Nicola Cavicchi, que havia decidit substituir un col·lega, i Leonardo Ansaloni, acabaven el seu torn a les sis del matí al departament de cocció de la fàbrica de ceràmica de Sant'Agostino quan se'ls ha esfondrat el sostre i han mort, segons ha explicat el representant sindical Víctor Battaglia.

La dona alemanya Gabi Ehsemann, de 27 anys i que es trobava a Itàlia per motius de feina, ha mort a San Alberto de San Pietro a Casale, a Bolonya, probablement per una crisi cardíaca provocada per la por durant el terratrèmol. D'una crisi també ha mort una dona de més de 100 anys de Sant'Agostino, segons informen fonts mèdiques. Un treballador d'una altra fàbrica al barri de Sant'Agostino ha aparegut mort sota de les runes després que la família alertés de la seva desaparició.

Després d'una rèplica de 4,9 graus de magnitud a l'escala de Richter que ha sacsejat la província de Mòdena a les 3.03 hores, una hora després el terratrèmol de magnitud 5,9 s'ha sentit al tot el nord-est d'Itàlia, hi ha fet que s'ensorressin algunes fàbriques a Bondeno.

També l'església de San Felice sul Panaro, a la província de Mòdena, s'ha ensorrat després del sisme. A la localitat de Miràndola, província de Ferrara, s'han evacuat tots els malalts greus de l'hospital local com també la gent gran de la residència, segons informa Protecció Civil.

Una rèplica de 5,1 graus de magnitud a la tarda

Durant la tarda de diumenge s'ha registrat un nou terratrèmol de 5,1 graus que ha sacsejat la regió de l'Emília-Romanya al voltant d'un quart de quatre de la tarda. La rèplica ha causat més destrosses en edificis i cases i ha destruït una torre de rellotge a Finale Emília, a la província de Mòdena. També ha fet caure un bomber des d'una quarta planta d'un edifici i ha quedat ferit.

stats