Internacional 18/06/2013

Els soldats de debò no llegeixen poesia

L'exèrcit israelià prohibeix a un brigada d'infanteria llegir un dels seus poemes en un programa de ràdio adduint que seria dolent per a la imatge dels soldats de combat

Ara
1 min

BarcelonaLa poesia no és cosa d'homes, si més no dels homes de debò. Això és, si més no, el que pensa l'exèrcit israelià, que ha prohibit a un dels seus soldats participar en un programa de ràdio on havia de llegir un poema. La raó adduïda: l'associació entre un soldat de combat i la poesia pot ser dolenta per a la imatge de la institució.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministeri de Defensa israelià no ha volgut informar del nom del soldat, un brigada d'infanteria, però no ha tingut problema a l'hora de confirmar que va prohibir-li participar en el programa 'Llibres, senyors, llibres', segons que informa el diari 'Haaretz'. Es tracta d'un programa de l'emissora de ràdio del propi exèrcit, al qual havia estat convidat el soldat per tal de llegir un dels seus poemes. De camí a l'emissora, va rebre una trucada prohibint-li intervenir, amb l'argument que la poesia dóna una imatge que no s'ajusta a la idea de masculinitat que, segons l'exèrcit, ha de cultivar la institució.

L'incident ha causat controvèrsia a Israel, ja que denota un canvi de mentalitat en un exèrcit que fins no fa gaire organitzava concursos de redacció entre els seus soldats, i que volia cultivar una imatge il·lustrada, tal i com denota l'existència del programa de llibres a l'emissora de la institució.

stats