L'exèrcit nigerià allibera 178 persones segrestades per Boko Haram

Les forces armades han informat que 101 d'aquests alliberats són menors d'edat, 67 són dones i la resta són homes

L'exercit de Nigèria ha informat aquest dilluns a la matinada del rescat de 178 presoners retinguts pel grup terrorista islamista Boko Haram a l'estat nigerià de Borno, al cor del territori controlat pels insurgents.

Un portaveu de les forces armades, el coronel Tujur Gusau, ha comunicat mitjançant un correu electrònic que un centenar dels alliberats són menors, 67 són dones i la resta, homes. També ha informat que s'ha capturat un comandant de Boko Haram i que diversos campaments terroristes han sigut desmantellats a la rodalia de la ciutat de Bama.

En el comunicat no s'especifica si entre els alliberats hi ha les noies segrestades fa un més d'un any d'una escola a Chibok, 200 de les quals encara estan desaparegudes.

L'octubre passat, el govern nigerià va assegurar haver arribat a un acord per garantir un alto el foc i l'alliberament de les noies segrestades de l'escola, cosa que Boko Haram ha negat reiteradament.

Des de principis d'any, el grup insurgent ha estat expulsat de la majoria de territoris que controlava, obligant-los a dispersar-se i a tornar a les tàctiques de guerrilla dels seus orígens.

Durant més de sis anys el grup terrorista ha intentat establir un califat islàmic en la que, des del 2014, és la principal potència econòmica del continent africà. Des del 2014, a Nigèria han mort 5.500 a mans de Boko Haram.