Els experts internacionals a Ucraïna arriben a la zona del sinistre del vol malaisi

L'exèrcit de Kíev i els rebels arriben a un acord per mantenir oberta una ruta d'accés segura

Després de quatre dies sense poder accedir a la zona zero on va caure el vol de Malaysia Airlines, un petit grup d'experts internacionals i observadors de l'OSCE hi han pogut arribar aquest dijous. Els investigadors comptaven amb la seguretat de l'alto el foc de 24 hores imposat per l'ONU i que Kíev s'havia compromès a complir. Tot i així, els combats a la zona han continuat i diversos morters i míssils han impactat a tan sols 100 metres de les restes de la zona, segons l'agència russa Ria Novosti.

Tant l'exèrcit ucraïnès com els rebels pro-russos han confirmat que els combats continuen al voltant del lloc on va impactar el vol MH17, i s'acusen mútuament d'haver iniciat els atacs. El ministeri d'Interior d'Ucraïna ha confirmat que a la zona hi ha diversos impactes de míssils Grad i que les rutes d'accés estan plenes de mines.

Tot i així, les perspectives de futur semblen favorables per als experts internacionals, ja que el vice primer ministre ucraïnès, Volodymyr Groisman, ha anunciat que Rússia i Ucraïna han arribat a un acord per mantenir oberta una ruta d'accés segura fins al lloc de l'impacte.