Publicitat
Publicitat

Palestina

Primera bomba a la capital des de 2004

Analistes israelians dubten que Hamàs estigués al darrere de l'atemptat d'ahir a Jerusalem

Recorden que ni el patró ni la manca de reivindicació són propis dels islamistes. Apunten que es podria tractar d'una "iniciativa local"

En una anàlisi del diari israelià Haaretz, dos experts en seguretat i defensa plantegen que és molt improbable que Hamàs estigués al darrere de l'atemptat d'ahir a Jerusalem. Els experts apunten la seva hipòtesi, tot i reconèixer que la capacitat d'obtenir informació d'Israel és més limitada després que "la majoria de les xarxes terroristes hagin estat desmantellades, amb la majoria de detencions practicades per l'Autoritat Palestina, els agents d'intel·l igència israelians tenen menys contacte diari sobre el terreny".

L'article recorda que no es va tractar d'un atac suïcida i que la bomba era relativament petita. Això més el fet que no hi hagi hagut reivindicació fa pensar als analistes que es tracta d'una "iniciativa local" de Jerusalem. El text apunta que tot i l'escalada de les darreres setmanes, amb el llançament de morters des de Gaza sobre colònies israelianes a càrrec de faccions de Hamàs, l'organització islamista " té realment bones raons per creure que és Israel qui està escalfant el front sud". Els analistes recorden els recents atacs de l'aviació israeliana sobre la franja,  amb el bombardeig de la setmana passada sobre un camp de Hamàs, que va causar dos morts. "Cal assenyalar que Hamàs no ha disparat contra Israel en els últims dos dies, fins i tot després de quatre civils palestins morissin per foc de morter de l'exèrcit israelià dimarts", afirmen. 

Els experts apunten que el primer ministre de Hamàs, Ismail Haniye, va parlar amb el secretari general de la Jihad Islàmica a Damasc, a qui es responsabilitza del llançament de coets, per demanar-li que aturés l'escalada.


Més continguts de