Una explosió de gas causa almenys 26 morts i més de 260 ferits a Taiwan

Més de 12.000 persones s'han vist obligades a desplaçar-se a causa de l'accident

La ciutat taiwanesa de Kaohsiung ha patit una sèrie d'explosions de canonades subterrànies que han causat almenys 26 morts i 267 ferits. La ciutat ofereix un aspecte desolador, amb més de dos quilòmetres quadrats de carrers esfondrats.

Segons el govern municipal, s'ha activat un pla per poder refugiar en escoles les més de 12.000 persones evacuades. L'accident és el més greu que ha succeït a l'illa de Taiwan en els últims 10 anys, i ha afectat dos districtes de la ciutat de Kaohsiung, de gairebé 3 milions d'habitants.

L'alcaldessa de la ciutat, Xen Xu, ha demanat la reorganització de tota la xarxa de canonades petroquímiques soterrades per prevenir futures explosions. Les causes del sinistre encara s'estan investigant, però el govern creu que va ser per culpa de la ruptura d'una canonada de gas propà. Xu ha assegurat que investigació aclarirà les causes i les responsabilitats.

Diversos testimonis civils asseguren haver vist escuma blanca que sortia de les boques del clavegueram dijous a la nit. Els cossos policials i els bombers van acordonar la zona i van intentar controlar la fuga amb mànegues d'aigua, però no van poder evitar una sèrie d'explosions produïdes a mitja nit. Les explosions han estat prou fortes com per llençar un vehicle fins a un tercer pis d'un edifici.