Augmenten a quatre els morts en l'explosió de gas a París

Troben el cos sense vida d'una dona sota la runa de l'edifici afectat. Les altres tres víctimes són dos bombers i una ciutadana espanyola 

Els equips de rescat han trobat aquest diumenge el cos sense vida d'una dona sota la runa de l'edifici afectat ahir per una explosió de gas a París, segons informa l'agència AFP.

Amb aquesta són quatre les víctimes mortals en el succés, en què també van perdre la vida dos bombers i una dona espanyola.

L'explosió es va produir ahir dissabte al matí en un forn de pa al centre de París. La policia va atribuir l'explosió a una fuita de gas. Deu persones més van quedar greument ferides i hi ha 37 ferits més en estat lleu, entre els quals dos espanyols. 

"Origen accidental"

Segons el fiscal de la República, Rémy Heitz, els primers indicis apunten a un "origen accidental" de l'explosió, produïda per una fuita de gas, tot i que va demanar ser "prudents" fins que s'aclareixin les causes.

La deflagració es va produir cap a les 09.10 h. "Primer hi ha hagut una fuita de gas, i els bombers hi han acudit. Després s'ha produït l'explosió que ha provocat l'incendi consegüent", va explicar el portaveu policial.

L'explosió va fer tremolar les finestres i vidres de la zona i va causar importants danys materials als edificis i comerços adjacents, a més de generar una columna de fum visible des de molts punts de la ciutat.

Una hora després de la deflació encara hi havia un núvol dens de fum al carrer Trévise, on s'ubica la fleca, i al voltant, on hi ha importants atraccions turístiques com el Museu de Cera Grévin o el teatre de varietats Follies Bergère.

Els veïns i clients dels nombrosos hotels que hi ha a la zona van ser evacuats per seguretat. Dos helicòpters de protecció civil van aterrar en plena plaça de l'Òpera, una de les més concorregudes de la ciutat, per ajudar a evacuar els ferits en situació crítica.

La repatriació de la dona espanyola, pendent de la signatura del jutge

La repatriació de la dona espanyola morta en l'explosió, que era de Burguillos de Toledo, està pendent de la signatura del jutge i serà "com més aviat millor", tot i que encara es desconeix la data concreta en què el cos arribarà a Espanya. Així ho han confirmat fonts de la delegació del govern espanyol a Castella-la Manxa a Europa Press, que han assenyalat també que l'ambaixada espanyola a França està "treballant" perquè la repatriació del cadàver es produeixi com més aviat millor.

Més continguts de