Publicitat
Publicitat

Una furgoneta policial envesteix una multitud en una manifestació a les Filipines

La protesta es feia en contra de la presència militar dels Estats Units 

Una camioneta de la policia filipina ha envestit aquest dimecres una multitud que es manifestava a la capital del país davant de l'ambaixada dels Estats Units en contra de la presència militar nord-americana. En un vídeo es veu clarament com el conductor del vehicle policial atropella diverses persones i hi passa per sobre repetidament. De moment no ha transcendit oficialment ni quants ferits hi ha hagut ni la gravetat de les seves lesions, però l'activista Renato Reyes ha confirmat que 10 persones han estat traslladades a hospitals per ser ateses de ferides.

En les imatges es percep com el vehicle irromp a gran velocitat contra els manifestants, que intenten fugir horroritzats pel que està passant, mentre els ferits són ajudats a aixecar-se per agents i altres manifestants.

"No hi ha absolutament cap justificació per a això", ha escrit Reyes al seu compte de Twitter, que ha acusat les forces de seguretat filipines d'actuar com a "gossos dels Estats Units", malgrat que el president Rodrigo Duterte ha "promès una política exterior independent".La policia va detenir una vintena de manifestants per llançar pintura vermella i pedres contra els agents i va fer servir gasos lacrimògens contra la multitud que havia aconseguit trencar el cordó dels antiavalots.

Les relacions entre les Filipines i els Estats Units, vells aliats, s'han vist enterbolides des de la victòria electoral del polèmic Duterte, que fins i tot va insultar el president Barack Obama dient-li "fill de puta" .

Més continguts de