Internacional 04/05/2011

Els serveis secrets de Pakistan citen un testimoni que assegura que Bin Laden havia estat capturat viu

Una filla de Bin Laden, de 12 anys, ho va denunciar als investigadors. La nena i una dona del jihadista estan sota custòdia d'Islamabad

Efe
1 min
Perspectiva de la casa on s'amagava Bin Laden a Abbottabad. AFP

El CaireUna filla d'Ossama bin Laden ha assegurat avui que el seu pare va ser capturat viu pels soldats nord-americans abans de ser assassinat, segons afirma la cadena de televisió saudita Al-Arabiya, que cita una font dels serveis secrets pakistanesos. Segons aquesta font, identificada com un alt responsable de seguretat, els soldats van capturar Bin Laden en els primers minuts de l'assalt sobre el complexe d'Abbottabad, i després li van disparar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquesta versió, quan els soldats dels EUA van abandonar la residència, les forces de seguretat pakistaneses van recuperar sobre el terreny quatre cadàvers amb impactes de bala i van arrestar dues dones i sis nens d'entre 6 i 12 anys. Una de les nenes, suposadament filla de Bin Laden, de 12 o 13 anys d'edat, és el testimoni de l'assalt que cita la font. Aquests familiars haurien estat traslladats a la ciutat de Rawalpindi, prop d'Islamabad.

Fonts dels serveis de seguretat del Pakistan han confirmat a l'agència EFE que tenien sota custòdia una dona de Bin Laden i aquesta nena.

stats