Publicitat
Publicitat

Com s'ha filtrat la notícia de la mort de Bin Laden?

L'excap de gabinet de Donald Rumsfeld va avançar la informació a Twitter sense poder confirmar-la. Abans que Obama fes l'anunci oficial, les webs d'arreu del món ja donaven per certa la mort del terrorista


Les noves tecnologies i les xarxes socials han tingut un gran protagonisme a l'hora de difondre la notícia de la mort d'Ossama bin Laden. Tal com explica el diari The New York Times, els periodistes van veure un tuit, a les 21.45 h (hora de la costa est), en què el director de comunicació de la Casa Blanca, Dan Pfeiffer, anunciava que el president Barack Obama pensava fer un discurs televisat per a tot el país a les 22.30 h. Pocs minuts després, alguns dels periodistes més importants de cadenes de televisió i diaris rebien un e-mail que va despertat totes les alarmes: "Poseu-vos a treballar", deia.

Però la major filtració va arribar via Twitter pocs minuts abans que el president nord-americà comencés el seus discurs televisat. Keith Urban, excap de gabinet de l'exsecretari de Defensa dels EUA, Donald Rumsfeld, tuitejava: "Em diu una persona de bona reputació que han matat Bin Laden". I immediatament va afegir: "No sé si és cert, preguem perquè ho sigui". En pocs minuts, fonts del Pentàgon i de la Casa Blanca van començar a confirmar la informació de la mort de Bin Laden. Mentrestant, el discurs del president s'anava endarrerint, mentre fonts de la Casa Blanca asseguraven que l'estava escrivint ell mateix. A les 23.00 h encara no havia parlat però la notícia s'havia estès arreu del món. Finalment, a les 23.35, el president dels Estats Units confirmava la mort del terrorista més buscat.
Més continguts de