Internacional 12/02/2013

El 'Financial Times' preveu un augment de les "tensions" entre Catalunya i Espanya un cop aprovada la ILP de les curses de braus

Un informe d'ERC assegura que els criadors de braus reben vora 130 milions d'euros de fons europeus cada any

Acn
2 min
Un treballador tanca la porta abans de l'última cursa de braus a la Monumental / Albert Gea

BarcelonaEl 'Financial Times' vaticina que la iniciatival egislativa popular per declarar els toros bé d'interès cultural, que s'aprovarà aquest dimarts al Congrés dels Diputats, "alimentarà les tensions amb Catalunya", on les curses de braus estan prohibides des del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La iniciativa presentada per les associacions protaurines, que demanen una legislació per forçar el retorn de corregudes de bous a Catalunya, rebrà el vistiplau del PP i, per tant, prosperarà, ja que el partit té majoria absoluta a la cambra.

El diari britànic afirma que l'aprovació de la iniciativa "podria servir de base legal per anul·lar les prohibicions existents sobre les corrides de toros a Catalunya i a les Illes Canàries", on també estan prohibides.

Pel rotatiu, la mesura també plantejarà interrogants sobre els subsidis que la UE destina als agricultors i ramaders que crien braus a les seves terres. Així, assegura que un informe d'ERC estima que els criadors de bous reben prop de 130 milions d'euros de fons europeus cada any.

Però segons un portaveu de la Comissió Europea, aquests pagaments estan "desconnectats" de la producció dels agricultors, de manera que no hi ha subsidis directes per a la tauromàquia que siguin pagats amb fons europeus.

El diari recull l'opinió del portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, el qual afirma que "és absolutament clar que el govern vol protegir el finançament de les curses de braus a Espanya i cancel·lar qualsevol legislació que ho bloquegi a Catalunya i les Illes Canàries".

Per acabar, el 'Financial Times' apunta que el reforçament de la pràctica de les corrides de toros és conseqüència de la pressió dels lobis del toro i de la "pressió econòmica" que diu que pateix la indústria de la cria del toro a l'Estat fruit d'una retallada de la despesa pública que ha obligat ajuntaments a minvar els fons destinats a les festes de braus.

stats