Internacional 18/02/2015

Fins a 4 cementiris cristians profanats a França en les últimes hores

Els fets es produeixen dos dies després que dijous passat es profanessin de 250 sepultures en un cementiri jueu de la regió de Sarre-Union, al nord-est del país

Efe
1 min
Tombes cristianes profanades al cementiri de Tracy-sur-Mer / AFP

ParísFins a quatre cementiris cristians han estat profanats en les últimes hores en diverses regions de França, segons ha informat aquest dimecres el ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, que s'ha declarat "indignat" per aquests fets. Els atacs a diverses desenes de tombes han tingut lloc en cementiris de Tracy-sur-Mer (nord del país) i Saint-Béat (sud), així com Challans (oest) i Issoudun (centre), on s'han inscrit creus gammades a les làpides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El Govern s'oposa amb total fermesa a aquests actes que atempten contra els valors de la República, especialment contra el principi fonamental del respecte, que és un dels seus pilars", ha indicat Cazeneuve en un comunicat. Hores abans, havia garantit en una altra nota que es mobilitzarien tots els mitjans "per identificar, detenir i jutjar els autors".

Cazeneuve ha concretat que un equip de tècnics de la Gendarmeria de Calvados ja han agafat proves per intentar aclarir l'autoria de l'acte vandàlic de dimarts a la nit a Tracy-sur-Mer. En el seu compte oficial a la xarxa social Twitter, el primer ministre francès, Manuel Valls, també ha expressat la seva "repulsa i indignació" pel que ha passat.

Els fets es produeixen dos dies després que es conegués la profanació de 250 sepultures dijous passat en un cementiri jueu de la regió de Sarre-Union, al nord-est del país, actes pels quals van ser detinguts cinc adolescents.

stats